Ontstaan van de tuin

Toen we in 1997 ons varkensbedrijf nog hadden, brak in Nederland de varkenspest uit. Zo ook bij onze buren. In een straal van 1 km moesten alle andere niet besmette bedrijven "geruimd" worden. Zo ook ons bedrijf. Hierdoor hadden we plotseling geen werk en geen inkomen meer. Theo bouwde thuis een garage "was al gepland" en ik ging werken in de tuin van een tuinarchitect. Hier ontstond mijn liefde voor de tuin. Deze tuin heb ik 2,5 jaar onderhouden en heb in die periode erg veel plantenkennis opgedaan. Ook leerde ik het snoeien van struiken en bomen.

Toen ik later voor mijn verjaardag van een familielid een tuinontwerpcursus cadeau kreeg, was ik dan ook razend enthousiast. Als eindopdracht moesten we een ontwerp maken op je eigen thuis locatie. Ik koos voor deze opdracht de 4000 m2 grasland die naast ons huis lag. Het ontwerp werd goed beoordeeld en men adviseerde om de tuin ook daad werkelijk aan te leggen. Maar Ja, 40 are tuin leg je niet zomaar aan. We kozen voor een geleidelijke aanleg. We begonnen met de structuur door eerst de beuken en buxus hagen en bomen te planten. Hierna werd de tuin stilaan verder aangeplant.

In 2003 werd ons bedrijf door de slechte toekomstperspectieven gesaneerd en gesloopt. Nu kwam er nog eens ruim 40 are grond vrij. We besloten meteen achter het huis, een strakke tuin aan te leggen van 40 X 40 m. Het achterliggende deel van 60 X 40 m. zouden we afrasteren voor wat herten en geiten. Deze dieren zijn er echter nooit gekomen. Alles is tuin geworden en nu is de basis klaar.

In de winter van 2016 - 2017 hebben we het achterste deel van de tuin verkocht. Hierdoor is onze grote vijver komen te vervallen. Ik vond het heel jammer maar mijn man was opgelucht. We hebben namelijk ons eerste kleinkind gekregen en er zullen er vast nog meer volgen. Dan is het een rustgevend idee dat er geen groot gevaar in de tuin schuilt. Dat gedeelte van de tuin is opnieuw ingedeeld. Ook hebben we het grootste deel van onze buxus hagen moeten rooien. Ze waren ernstig aangetast door de beruchte buxus schimmel. Ook die tuingedeelten zijn aangepast. Verder zijn we bezig met een 4 seizoenen boombank die helemaal bekleed wordt met glasmozaïek.

Contactgegevens

Hoeksestraat 25, Someren
Tel. 06-28932974

U kunt bij ons niet pinnen

Openingstijden

Vanwege familieomstandigheden is onze tuin dit jaar (2023) gesloten voor publiek.